Timmerwerken

Heeft u advies nodig over de talrijke mogelijkheden? Geef ons dan een seintje en we bespreken met u eerst rustig het aanbod.

Uw dak - Houten dakcounstructie & Houten dakpannen

Daktimmer (traditionele opbouw)

Op de muurplaten worden de kepers geplaatst die oplopen schuin van goot naar de nok.

Deze kepers worden dan gedragen door de gordingen en de nokbalk, die in of op de muur dragen. Afhankelijk van het type dakbedekking word de sectie van de te plaatsen gordingen aangepast. Bij lange overspanningen (meestal meer dan 5 meter) moet er een ondersteuning bestaan. Dit kan zijn door middel van een A-gebinte te plaatsen of door een dragende muur. Gelamelleerde balken zijn ook een ideale oplossing voor grote overspanningen, deze worden berekend door een stabiliteitsingenieur.


Daktimmer

Uw dak, dat is onze stiel. Contacteer ons voor het bespreken van uw houten dakconstructie of voor het renoveren van uw woning. Wij doen allerlei timmerwerken rond en op uw dak. Samen bespreken we uw plannen en zoeken we naar oplossingen voor de uitwerking ervan.


Houtsoort bij daktimmers

Voor al onze daktimmers gebruiken wij Oregon, dit is de duurste (tegenover Roodnoorse den en Epicia) maar vooral ook de sterkste houtsoort. Deze worden dan ook allemaal behandeld met houtbeschermingsprodukten, hetzij gedrenkt of geïnjecteerd onder hoge druk. Deze houtsoort is ook in grotere lengtes verkrijgbaar dan andere houtsoorten.