Zinkwerken

Heeft u advies nodig over de talrijke mogelijkheden? Geef ons dan een seintje en we bespreken met u eerst rustig het aanbod.

Zinken dakbekleding - Zinken dak - Gebogen en rond dak Of u nu voor een moderne of klassieke woning kiest, zinkwerken geven uw woning meer structuur en een exclusief karakter. Door invloed van uiteenlopende weersomstandigheden krijgt de zinklaag een gepatineerde kleur.

Zinken dakbedekking

Dit zal voor extra bescherming zorgen. De prijs ligt hoger dan traditionele dakbedekking, maar de duurzaamheid maakt veel goed. Zink is een zeer duurzaam materiaal met een bijzonder lange levensduur. Dat bewijzen de talrijke oude gebouwen waarvan het zinken dak na zelfs 100 jaar nog in vrij goede staat verkeert. Zinken daken zijn dus niet nieuw, hoewel ze enige tijd wat "uit de mode" waren. De hedendaagse trend om een zeer strak uitzicht te creëren, heeft de zinken dakbedekking opnieuw een sterke opwaardering, en hoewel zink bij allerlei bouwstijlen tot zijn recht komt, zijn het nu vooral moderne bouwstijlen waarbij deze prachtige dakbedekking aangewend wordt. Wist u dat een dak in zink zeer onderhoudsvriendelijk is? De extra gladde structuur van de zinken dakbekleding zorgt ervoor dat vuil en water er sneller afglijden. U kan zelfs kiezen tussen een warm- of kouddak. We bespreken graag met u de mogelijkheden op het gebied van isolatie en zinken materiaalkeuze. Zowel voor dakrenovatie als voor nieuwbouw.

Gebogen en rond dak

Zelfs voor gebogen en ronde daken is zink ideaal. Tegenwoordig bestaan er verschillende uitvoeringen: pannen, leien of stroken. Dit laat een dakopbouw toe in verschillende vormen en met een verschillende hellingsgraad. U kan zelfs voor zink kiezen voor uw gevelbekleding. Het kwalitatief hoogstaande materiaal past zich qua vormgeving volledig aan uw architecturale plannen aan.

Plaatsing zinken dak

Vanaf 3% helling tot verticaal is een zinken dak mogelijk. De zinken dakconstructie wordt geplaatst door een vakman, omdat er rekening moet gehouden worden met uitzetnaden. Ook de staande naad bij de plaatsing vergt de nodige handigheid. Daarbij komt nog het technische element ventilatie. Een zinken dak is moeilijker te isoleren dan een traditioneel dak. Verder is de goot van groot belang. Enkel met naadloos aansluitende dakgoten wordt regenwater efficiënt opgevangen. U hoort het al: werken met zink is een ambachtelijke bezigheid!